THE NORTHERN CONSORT
  Agenda
Er staan momenteel nog geen nieuwe concerten gepland. Hou deze site in de gaten voor het laatste nieuws. 
   
Nieuwjaarsconcert voor de hele familie: "NET ALS TOEN"

Datum
Zondag 02 januari 2022
15:00 uur


Plaats
 
Sappemeer, Koepelkerk
Entree
18,50
10,00 (onder 18 jaar)


Reserveren
Voor dit concert kunt u kaarten reserveren bij  Travaux Publics 
Een nieuwjaarsconcert voor alle leeftijden:


NET ALS TOEN | EEN SPIEGEL VAN VERHALEN & MUZIEK


Er is alweer een jaar voorbij. Een jaar waarin we veel hebben meegemaakt, ontdekt, gemist, geleerd misschien.. Alles wat je doet en meemaakt wordt een deel van jezelf en bepaalt mee wie je bent. Dat maakt Bette Westera op een fijnzinnige manier duidelijk in haar prachtige, grappige en ontroerende boek AAN DE KANT, IK BEN JE OMA NIET! Ze laat ons kennismaken met verschillende bewoners van een verzorgingstehuis. In steeds twee verdichte verhalen lees je wie of wat ze vroeger waren, en hoe ze nu zijn.

De verhalen en ook de prachtige illustraties van Sylvia Weve laten je de breedte van het leven zien. Ze maken duidelijk dat een vos misschien wel zijn haren verliest, maar niet zijn streken. Zo slaapt meneer Van Dam, die vroeger dakloos was, niet in zijn bed maar tussen de violen. En mevrouw De Vries haalt gevaarlijke capriolen uit op de ladder, omdat ze vroeger acrobate was.

The Northern Consort werd geïnspireerd door dit prachtige boek en maakte er een muzikaal programma van, om het nieuwe jaar mee in te luiden. Voor de 4 bewoners die deze middag worden geportretteerd zochten ze passende muziek uit. Van elke bewoner vertelt actrice Gerdy Niehof eerst het levensverhaal, waarbij ook de illustraties worden getoond. Dan vieren en omlijsten de musici dat leven met muziek. Spiegels voor een reflectieve blik, nu het nieuwe jaar begonnen is.

Muziek van J.G. Janitsch, J. S. Bach, J.B. de Boismortier

THE NORTHERN CONSORT:
Gerdy Niehof – verhalen
Vincent van Ballegooijen, hobo
Hanneke Wierenga, viool
Elisabeth Ingenhousz, viool en altviool
Saskia van der Wel, cello
Tis Marang, violone
Vincent van Laar, clavecimbelTerug